​Deputata moldoveană Reghina Apostolova, reținută luni, la Orhei, de procurorii anticorupție, a ajuns la spital, marți, după ce i s-a făcut rău în timpul audierilor. Potrivit Radio Chișinău, Apostolova ar fi suferit un accident vascular cerebral, fiind internată la Spitalul de Urgenţă din Chișinău, în secţia Epileptologie.

Reghina ApostolovaFoto: Facebook/ Reghina Apostolova

Radio Chișinău relatează că deputatei i s-a făcut rău în timpul audierilor şi a fost luată de o ambulanţă chiar de la sediul Procuraturii Anticorupţie. Potrivit medicului Vasile Sovgur, starea acesteia este de gravitate medie.

Cealaltă deputată moldoveană reținută luni, Marina Tauber, şi-a petrecut noaptea în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA), mai precizează sursa citată.

Amintim că deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova, membre ale Partidului Politic „Șor”, au fost reținute luni după-amiază, la Orhei, la scurt timp după ce Parlamentul de la Chișinău a decis ridicarea imunității parlamentare a celor două.

Procurorii au decis reţinerea celor două pentru 72 de ore. Potrivit presei locale, Tauber și Apostolova sunt cercetate în dosarul fraudei bancare de proporții din 2014.

Șeful lor de partid, omul de afaceri Ilan Șor, a fugit din țară după schimbarea de guvern din iunie. Și lui Șor, condamnat la închisoare, în primă instanță, în acest dosar de fraudă bancară, Parlamentul i-a retras imunitatea, în luna august.