Deputatul PSD Florin Iordache susține că întâlnirea cu președintele Curții Constituționale Valer Dorneanu a fost "una întâmplătoare, nu una programată" și că este "o prostie" că au discutat "pe întuneric, după coloane". Jurnalista Marinela Mititelu de la Realitatea TV a relatat luni, în emisiunea pe care o moderează, că i-a surprins pe deputatul PSD Florin Iordache și pe președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, discutând într-un cotlon al Parlamentului, pe întuneric. Întâlnirea celor doi a fost suprinsă cu două zile înainte ca CCR să discute sesizarea Guvernului privind un posibil conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi preşedinte pe tema refuzului şefului statului de numire a miniştrilor interimari după plecarea ALDE de la guvernare.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost o întâlnire întâmplătoare, nu una programată. Am dat mâna, ne-am salutat. E o prostie asta că am discutat pe întuneric, după coloane. Ce vroiați, să nu salut?", a fost reacția lui Iordache, pentru HotNews.ro.

"Iată cum a început săptămâna la 'Casa Poporului'. În jurul orei 10:00 dimineaţa, deputatul PSD Florin Iordache şuşotea pe întuneric chiar aici, în spatele mini-studioului, cu preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu. Erau în spatele cabinelor de presă, ne-am salutat. L-am întrebat pe domnul Iordache despre ce vorbeau. 'Despre vreme', a glumit. Erau 'în trecere'", a afirmat, în deschiderea emisiunii sale de luni, jurnalista Marinela Mititelu, citată de Stiri Diaspora.

Curtea Constituțională dezbate miercuri sesizarea Guvernului privind un posibil conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi preşedinte pe tema refuzului şefului statului de numire a miniştrilor interimari după plecarea ALDE de la guvernare.

Sesizarea a fost înregistrată la CCR în 5 septembrie, iar 11 septembrie a fost termenul pe care Guvernul și Administrația Prezidențială l-au avut pentru transmiterea punctelor de vedere.

"Este absolut incalificabil modul în care candidatul Iohannis se foloseşte de tribuna oficială a Administraţiei Prezidenţiale pentru a-şi lansa mesajele de campanie. Miercurea trecută refuza nejustificat numirea de miniştri în Guvernul României. O săptămână mai târziu, domnul Iohannis blochează din nou numirea miniştrilor interimari în Guvernul României, refuzând de data aceasta să dea un răspuns. Suntem într-o situaţie fără precedent, o situaţie de confuzie şi dezechilibru generată de comportamentul iresponsabil şi egoist al preşedintelui. Domnul preşedinte Iohannis are obsesia blocajelor. (...) Guvernul României va sesiza Curtea Constituţională pentru a reclama un conflict juridic cu şeful statului", susţinea premierul Viorica Dăncilă.

Miniştrii ALDE Viorel Ilie, Graţiela Gavrilescu şi Anton Anton au demisionat în 27 august, în urma deciziei lui Călin Popescu Tăriceanu de a scoate ALDE de la guvernare. Ramona Mănescu a rămas, însă, la Ministerul de Externe.

Klaus Iohannis a anunțat că respinge cele trei propuneri de miniștri interimari făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea la relația cu Parlamentul, iar Guvernul s-a adresat Curții Constituționale.