Premierul Viorica Dăncilă a confirmat marți, la începutul ședinței de Guvern, că duminică va începe o vizită în Statele Unite. Dăncilă spune că această vizită de lucru va avea și o componentă economică puternică și va fi "un bun prilej să prezentăm investitorilor americani oportunităţile de afaceri din România".

Foto:

"Consolidăm relaţiile cu statele membre UE dar, în acelaşi timp, aprofundăm Parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA. Duminică, voi începe o vizită de lucru în SUA, alături de mai mulţi membri ai Cabinetului, în cadrul căreia voi avea întâlniri cu oficiali americani", a declarat Dăncilă.

Vor participa la evenimentul din 27 septembrie de la New York premierul Viorica Dăncilă, ministrul de Externe Ramona Mănescu și ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici, a anunțat, la solicitarea Mediafax, directorul executiv al Camerei de Comerț Româno-Americană din SUA, Elias Wexler.

Vizita va avea loc în perioada 22 - 29 septembrie, au declarat surse politice citate de Mediafax.

Șeful Executivului va avea o întrevedere și cu vicepreședintele SUA Mike Pence, la care va semna cu oficialul american un acord în domeniul energetic, au precizat sursele citate.