Rusia cere țărilor din Orientul Mijlociu și din afara regiunii să nu tragă ”concluzii pripite” privind autorul atacului asupra instalațiilor petroliere saudite, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

Atacul asupra instalatiilor petroliereFoto: Captura video

”Suntem contra escaladării tensiunilor în regiune și cerem tuturor țărilor din regiune și din afara ei să evite orice pași sau concluzii pripite ce ar putea adânci destabilizarea”, a spus reprezentantul Kremlinului.

Un mesaj similar a transmis și Beijingul, Ministerul de externe chinez spunând că este iresponsabil să decizi cine este de vină fără date concludente.

Reacția Moscovei vine după ce Donald Trump a spus că Statele Unite sunt ”gata de acțiune” pentru un potențial răspuns la atacul asupra instalațiilor petroliere saudite. De asemenea, un înalt oficial american a declarat că informațiile despre atac indică faptul că Iranul s-a aflat în spatele acțiunii, nu grupul houthi yemenit ce l-a revendicat.

Dmitry Peskov a spus luni și că președintele rus Vladimir Putin nu s-a oferit să ajute Arabia Saudită să rezolve problemele apărute după atac.