ProRomânia a strâns deja aproape 250.000 de semnături pentru candidatura lui Mircea Diaconu la prezidențiale, la acestea urmând să se adauge semnăturile adunate de ALDE și de susținătorii fostului actor, afirmă Victor Ponta.

Mircea DiaconuFoto: Hotnews

”În această dimineață la sediile ProRomania s-au strâns deja 248.676 semnături pentru susținerea candidatului Mircea Diaconu în Alegerile Prezidențiale / la acestea se vor adauga semnăturile din această săptămână - plus cele strânse de cei de la ALDE și de alți susținători apolitici ai candidatului”, scrie Ponta pe Facebook.

Pentru susținerea unei candidaturi este nevoie de 200.000 de semnături valide, iar termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 22 septembrie.

Viorica Dăncilă a declarat, în urmă cu o săptămână, că PSD a strâns 1.018.000 de semnături pentru candidatura la alegerile prezidenţiale, conform informaţiilor venite din partea "colegilor din ţară".

De asemenea, marțea trecută, candidatul USR-Plus la alegerile prezidențiale, Dan Barna, avea deja cele 200.000 de semnături necesare pentru depunerea candidaturii, potrivit reprezentanților alianței. Aceștia au spus că vor continua să strângă adeziuni pentru a fi "siguri că autoritățile nu le invalidează arbitrar".