O femeie care și-a rupt un deget de la o mână în Munții Făgăraș pretinde să fie coborâtă cu elicopterul de pe munte. Salvamontiștii argeșeni scriu că au nevoie de 4 ore să o ajute pe femeie.

Interventie SalvamontFoto: Facebook / Salvamont

„Dacă pentru unul care avea diaree s-a alocat resursa aeriană-elicopter SMURD, de ce să nu alocăm aceeași resursă și pentru un deget rupt la o mână, dar care nu îi pune viața în pericol? O doamnă și-a rupt un deget la mână în munții Făgăraș și nu vrea să se deplaseze din zonă ( Căldarea Berbecilor) decât cu elicopterul. Este lângă ea și o asistă un coleg de la Salvamont Azuga (mulțumesc Iulian) care era cu prietenii în drumeție, am trimis spre dumneaei și patrula de serviciu de la Baza salvamont Cota 2000 (probabil colegii mei vor trebui să-i care rucsacul) pentru a o însoți pe coborârea până la Piscul Negru. Dacă în acest interval (va dura vreo patru ore operațiunea asta) cineva chiar va avea nevoie de ajutorul nostru, va trebui să aștepte. Mulțumim pentru înțelegere!”, a scris pe Facebook Salvamont Argeș.

Postarea salvamontiștilor din Argeș face referire la un senator dus cu elicopterul SMURD în București, deoarece acuza dureri de cap, vărsături și diaree.