​Confesiunea premierului Boris Johnson potrivit căreia secvența cinematografică favorită este răzbunarea în stil mafiot de la finalul celebrului film Nașul (Godfather) a stârnit rumoare la Londra. Regizorul peliculei, Francis Ford Coppola, spune că regretă că un film despre mafioți inspiră oameni politici și denunță ”avântul prostesc” al premierului în ceea ce privește un Brexit fără acord, care constituie o catastrofă.

Foto:

Boris Johnson spunea, în iulie, pentru Daily Mail, că, atunci când vine vorba de filme, scena sa favorită este finalul din Nașul, care constă în mai multe crime având ca mobil răzbunarea în stil mafiot.

În replică, F.F. Coppola spune că ”dragostea” lui Boris Johnson pentru filmul său din 1972 despre mafioți îl plasează în compania ”unora dintre cele mai brutale figuri din istoria modernă” alături de Saddam Hussein și Muammar Gaddafi.

“Îmi pare rău că scene despre gangsteri constituie sursă de inspirație în orice activitate din lumea reală sau o încurajare pentru cineva care, din câte văd eu, este pe punctul de a distruge îndrăgitul Regat Unit”, a comentat regizorul în vârstă de 8o de ani, potrivit Guardian.