Poliția de Frontieră a anunțat că timpii de așteptare la Vama Giurgiu-Ruse ar putea să crească, sâmbătă dimineață, între 10.00-13.00, pentru că va avea loc un protest în Bulgaria, la Punctul de Trecere a Frontierei Ruse. De asemenea, traficul rutier de marfă va fi întrerupt, potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Vama GiurgiuFoto: Politia de Frontiera

”Autoritățile de frontieră bulgare ne-au informat, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar Giurgiu-Ruse, cu privire la faptul că, în data de 14.09.2019, în intervalul orar 10.00-13.00, pe teritoriul Bulgariei, în zona Punctului de Trecere a Frontierei Ruse, în sensul giratoriu care permite accesul pe teritoriul statului vecin, se vor desfășura activități de protest privind poluarea aerului în orașul Ruse, fapt ce poate genera creșterea timpului de așteptare pentru traficul greu”, arată comunicatul Poliției de Frontieră.

CNAIR a anunțat, totodată, că traficul rutier de marfă va fi întrerupt timp de trei ore în intervalul în care este anunțat protestul.

”Mâine, 14.09.2019, în intervalul orar 10:00-13:00, traficul de camioane va fi întrerupt pe sensul de ieșire din România, ca urmare a unei acțiuni de protest de pe teritoriul Bulgariei, orașul Ruse, privind poluarea aerului în orașul Ruse. Acțiunea de protest se va desfășura în zona sensului giratoriu care permite accesul în punctul de trecere a frontierei", se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de CNAIR.