O adolescentă de 17 ani din București a sunat, joi seară, la Telefonul Copilului și i-a spus operatorului că vrea să moară și că are motive să se sinucidă. Din acest moment a început o operațiune contracronometru pentru găsirea fetei care nu a spus unde se află.

Probleme suicidaleFoto: army.mil

În timp ce Poliția era contactată, un psiholog a vorbit încontinuu cu tânăra, reușind să o mențină în convorbire. Potrivit Poliției, au fost mobilizate mai multe echipe și au fost demarate verificări pentru identificarea locației în care se afla minora.

De asemenea, pentru o reacție rapidă, doi polițiști s-au deplasat chiar în call center, de unde transmiteau detalii echipelor din teren, orice informație fiind foarte importantă având în vedere că fata nu a dat detalii despre locația sa.

Cu sprijin operativ din partea Inspectoratului General al Poliției Române a fost identificată o primă adresă, de unde au fost obținute date cu privire la imobilul unde se putea afla minora. Astfel s-a ajuns la un bloc situat pe raza sectorului 4. Au fost efectuate verificări în imobil, iar polițiștii din teren au identificat o adresă, posibil cea unde s-ar fi aflat fata care a sunat la Telefonul Copilului.

Au bătut cu putere în ușă, moment în care cei aflați în call center le-au confirmat că este locația corectă, pentru că pe fondul convorbirii s-au auzit bătăile în ușă. Nu a fost necesară pătrunderea în forță pentru că tânăra a deschis. Era conștientă, somnolentă și într-o stare de sănătate precară, precizează Poliția.

Adolescenta a fost transportată, cu ambulanța, la spital, unde a rămas în grija medicilor. În căutarea minorei au fost angrenați polițiști din 3 sectoare ale capitalei, întreaga operațiune fiind finalizată în aproximativ 45 de minute.