Un procuror este urmărit penal de Secția pentru anchetarea magistraților pentru mai multe infracțiuni, între care ucidere din culpă, într-un dosar privind o percheziție în timpul căreia și-a pierdut viața o persoană, a anunțat joi Parchetul General. Este vorba despre un caz din 2015, când la o distilerie clandestină s-a produs o explozie chiar în timpul unei percheziții, iar un polițist a murit.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat al Secției pentru anchetarea magistraților, procurorul este cercetat pentru neglijenţă în serviciu, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Joi, procurorului i-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de suspect, la sediul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ).

"În calitate de coordonator şi conducător al echipei care a procedat la efectuarea unei percheziţii domiciliare la data de 8.07.2015, nu ar fi respectat dispoziţiile legale prevăzute de Codul de procedură penală, Codul fiscal, Legea nr. 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, incidente activităţilor desfăşurate, rezultând, urmare acestor nerespectări, decesul unei persoane şi vătămarea altor două persoane, a căror viaţă a fost pusă în primejdie", spun procurorii SIIJ.

Percheziția la care fac referire procurorii a avut loc în 8 iulie 2015 la o distilerie care funcţiona ilegal în localitatea maramureşeană Buşag, scrie Agerpres. Atunci, trei persoane, printre care doi poliţişti, au suferit arsuri în urma exploziei unui cazan în care se prepara ţuică. Unul dintre răniţi, un poliţist care avea arsuri pe aproape 70% din suprafaţa corpului, a decedat ulterior.