Când mai multe sate italiene au început să vândă case cu 1 euro, părea că este prea frumos să fie adevărat. Dar, ultima ofertă venită din Peninsulă le face pe cele de genul menționat mai sus pură jecmăneală, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Regiunea Molise, o frumoasă zonă sălbatică aflată mai la est de Roma, a anunțat că va plăti peste 25.000 de euro celor care se vor stabili în una dintre cele 106 localități subpopulate, unde comunitățile sunt pe cale de dispariție.

Oricine va accepta oferta va primi 700 de euro pe lună timp de trei ani pentru a se putea acomoda în această regiune cunoscută pentru pajistile verzi, livezile de măslini și piscurile înzăpezite.

Există, însă, și o condiție - trebuie să te angajezi că vei porni o mică afacere, pentru a contribui la economia locală.

”Vreau ca regiunea mea să treacă printr-o renaștere și să evităm ca satele tradiționale să se transforme în localități fantomă”, a spus Antonio Tedeschi, consilierul local care a făcut propunerea. În schema de ajutor ce va fi demarată pe 16 septembrie sunt încurajați să participe în special tinerii și cuplurile cu copii.