Teodor Meleșcanu, a cărui excludere din ALDE urmează să fie formalizată după ce a acceptat să candideze din partea PSD pentru șefia Senatului, continuă controversele cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, căruia îi transmite că nu crede în excluderi și în apucături de dictator din Banana Land. El susține că ALDE trebuie să aleagă dacă continuă colaborarea cu PSD sau dacă va dispărea de pe scena politică, iar decizia trebuie luată de membrii ALDE, nu de un singur om, chiar dacă azi el este președintele ALDE.

HotNews.roFoto: Hotnews

Printr-un nou mesaj pe Facebook, Meleșcanu susține că ALDE se află la o răscruce de drumuri și trebuie să aleagă: continuă proiectul politic cu partenerii de la PSD, cu care a ajuns în Parlament în 2016 și cu care s-a aliat "pentru a face bine României" sau "se îndreaptă către o fundătură, eventual dispărând de pe scenă politică".

Ce îi transmite Meleșcanu lui Tăriceanu:

  • "Dragă Călin, eu cred în dialog, în rațiune și în logică, pentru binele națiunii. Nu cred în sancțiuni, excluderi și apucături de dictator din Banana Land.
  • Aceasta nu este o luptă între mine și tine, este o alegere bună sau o alegere greșită. Nu eu sunt problema ta, dar pot fi parte din soluție și sunt oricând deschis la dialog, cooperare și colaborare. Competiția ne face mai performanți iar colaborarea mai BUNI.
  • De-a lungul istoriei, au fost prea mulți cei care și-au făcut un țel din a dezbina neamul nostru. Știu că tu nu faci parte dintre aceștia.
  • Să distrugi este foarte ușor, să construiești este foarte greu, cere multă inteligență, muncă și patriotism".

Despre excluderea din ALDE: Îmi voi căuta dreptatea în justiţie

La scurt timp de la postarea acestui mesaj, Meleșcanu a organizat o conferință de presă la Parlament, în care a anunțat că va contesta în instanță decizia de excludere a sa din ALDE, pe care o consideră "neconstituţională şi ilegală".

"Din păcate, s-a adoptat o decizie de excludere a mea din ALDE care este perfect ilegală şi care de fapt nici nu există. Nu a fost pe ordinea de zi, nu a apărut niciun document, a fost o chestiune care doar s-a citit în şedinţă. Deci, din punctul meu de vedere ea este inaplicabilă, este anticonstituţională, contravine Regulamentului privind drepturile parlamentarilor şi din această cauză mi-a rămas o singură modalitate - de a-mi căuta dreptatea în justiţie. Şi o voi face", a declarat Meleşcanu la Parlament.

Întrebat dacă acum ALDE este sau nu la guvernare, Meleșcanu a răspuns: "Pe ce motiv ALDE a ieșit de la guvernare, poate să îmi spună cineva?"

Teodor Meleșcanu a fost ales, marți, în funcția de președinte al Senatului, la propunerea PSD. De asemenea, parlamentarii ALDE Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu și Ion Cupă au fost propuși de premierul Viorica Dăncilă în locul miniștrilor ALDE care au demisionat după ce partidul a ieșit de la guvernare.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că Delegația Permanentă a ALDE se va întruni luni pentru a formaliza deciziile de excludere a membrilor ALDE care au acceptat să fie propuși în Guvern de către premierul Viorica Dăncilă. Pe listă se află și Teodor Meleșcanu.