Paznicul unui garaj de TIR-uri din Medgidia a fost băgat în portbagajul unei mașini, dus într-o pădure și bătut crunt. Agresorii l-au abandonat apoi lângă un spital, unde a fost găsit mort. Doi presupuși agresori au fost arestați preventiv în acest caz.

Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Constanța, unul dintre cei doi agresori îl bănuia pe paznicul garajului că ar fi implicat în furtul a două baterii-acumulator de la autotrenul său, parcat în curtea garajului păzit de victimă, așa încât a dorit să îi aplice o corecție și să-l determine să recunoască furtul acumulatorilor. Drept urmare, în după-amiaza zilei de 5 septembrie cei doi l-au atacat pe bărbatul de 61 de ani și, lovindu-l, l-au obligat să intre în portbagajul unui autoturism, cu care l-au dus în pădurea de la marginea orașului. Acolo, unul dintre bărbați l-a luat la bătaie, extrem de violent, lovindu-l de peste 20 de ori cu pumnii, cu picioarele și cu un băț.

"Deși prezent la agresiune, cel de-al doilea inculpat nu a încercat să oprească agresiunea sau să o salveze în alt mod pe victima lipsită de libertate, ci a asistat pasiv la acțiunile ilicite ale coinculpatului”, arată procurorii constănțeni în rechizitoriu.

Ulterior, speriați de posibilele consecințe, cei doi și-au dus victima cu o dubiță și au abandonat-o pe o stradă din orașul Cernavodă, în apropierea spitalului, fără a o aduce însă direct în urgența unității medicale. Ei le-au declarat anchetatorilor că le-a fost teamă să nu fie recunoscuți și eventual opriți de polițiști. La scurt timp, bărbatul a fost găsit mort de către un medic de gardă alertat de portarul spitalului.

La autopsie s-a stabilit că victima murise prin șoc traumatic și hemoragic, în cadrul unui politraumatism.

Marți, procurorii Parchetului Tribunalului Constanța au decis reținerea celor doi agresori, cercetați pentru omor și de lipsire de libertate în mod ilegal, primul în calitate de autor, iar al doilea în calitate de complice. Apoi, cei doi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, prin decizia judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Constanța.