​​În contexul unui deficit al forței de muncă, ENGIE Romania investește 5 milioane de lei pentru a califica 116 tineri în meseria de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze. Programul de învățământ profesional în sistem dual "Energie pentru meseria mea" a atras două noi clase de elevi în București, în parteneriat cu Colegiul Tehnic "Mihai Bravu", și în Brașov, la Colegiul Tehnic "Mircea Cristea". Cei 60 de elevi care au ales să învețe o meserie de viitor se adaugă celor 56 de elevi din promoția 2018-2019. Pentru calificarea celor 116 tineri profesioniști, ENGIE Romania investește 5.000.000 de lei. Pe parcursul programului de trei ani elevii îmbină teoria la colegiile partenere cu practica în laboratoarele amenajate de ENGIE.

Energie pentru meseria meaFoto: Primaria sector 3

Elevii care aleg să se specializeze ca instalatori instalații tehnico-sanitare și de gaze au avantaje multiple:

  • Bursa lunară acordată de statul român, în valoare de 200 de lei;
  • Bursă lunară în valoare de 500 de lei, oferită de ENGIE;
  • Bursă de merit în valoare de 200 de lei/lună, în funcție de rezultatele școlare, acordată de ENGIE;
  • ENGIE acoperă și cheltuielile de transport pre-urban, în limita a 140 lei/lună, și asigură masa de prânz pe durata practicii;

La finalul celor trei ani de studii, elevii primesc certificare și au oportunitatea de a se angaja în cadrul grupului ENGIE.

"Suntem bucuroşi că putem contribui la dezvoltarea învăţământului profesional în sistem dual în România, acesta reprezentând unul dintre cele mai adecvate răspunsuri la problematica lipsei de personal cu care se confruntă industria în prezent. Suntem încrezători că prin acest program vom contribui la formarea unei generaţii de instalatori de succes", declară Eric Stab, Preşedinte Director General ENGIE Romania.