Procurorul din Caracal Cristian Ovidiu Popescu, cel care nu le-ar fi permis polițiștilor să descindă în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6.00, a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu de către procurorii Secției de anchetare a magistraților, în legătură cu intervenția în cazul Alexandrei Măceșanu.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 13.25: Și Violeta Mirea, șefa Secției de Poliție Rurală Osica de Sus, unde este arondată și comuna Dobrosloveni acolo unde locuiește familia Alexandrei Măceșanu, a fost pusă sub acuzare, marți, pentru abuz în serviciu în dosarul privind intervenția autorităților în cazul Caracal, au declarat surse judiciare, scrie Mediafax

Cristian Ovidiu Popescu s-a prezentat marți dimineață la sediul Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) însoțit de avocat. El a fost audiat timp de aproximativ o oră și a refuzat să facă declarații la intrarea sau la ieșirea de la Parchet.

Procurorul a fost chemat de procurorii SIIJ pentru a fi anunțat că a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, în legătură cu intervenția în cazul Alexandrei Măceșanu, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Tot marți, la sediul Secției de investigare a infracțiunilor din justiție urmează să se prezinte polițiștii Violeta Mirea- soţia fostului şef al Poliţiei Caracal, Vasile Marian și Eugen Țenea, care ar urma să fie puși și ei sub acuzare în dosarul Caracal, în dosarul privind maniera în care au intervenit autoritățile în cazul Alexandrei Măceșanu, au mai spus sursele citate.

La începutul lunii august, procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care s-a ocupat de cazul Caracal și care nu ar fi permis agenților de poliție să încalce mandatul de percheziție și să descindă în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00, a fost suspendat din funcție.

Vineri, Parchetul Tribunalului Olt anunța că a declinat Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie cauza privind modul în care structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în cazul Alexandrei Măceşanu.

În acest dosar au avut loc deja audieri.

Pe 29 august, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Caracal, Cătălin Zăvoianu, a fost audiat aproximativ cinci ore la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) în dosarul privind maniera în care procurorii și polițiștii au instrumentat cazul Caracal, iar pe 7 august, fostul adjunct din IPJ Olt Nicolae Alexe s-a prezentat la Secție, fiind audiat aproape 6 ore.

Fostul adjunct al IPJ Olt este cel care a apelat la Remus Rădoi, patronul unei firme de pază, în noaptea în care era căutată Alexandra Măceşanu, pentru a-i cere informații cu privire la o mașină. Remus Rădoi spune că, din punctul său de vedere, Poliţia nu a greşit cerându-i ajutorul, ba mai mult, trebuia să solicite sprijin din mai multe părţi.

Nicolae Alexe a mai declarat că a propus procurorilor care se ocupau de dispariția Alexandrei să intre în flagrant în casa lui Gheorghe Dincă, invocând prevederea din Constituție care le permitea acest lucru, însă magistrații nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri că victima e acolo.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au deschis un dosar in rem în cazul Caracal, faptele cercetate fiind abuz în serviciu, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul.

Anterior, procurorii DIICOT au anunțat că au disjuns dosarul Caracal și au transmis către Secția de investigare a infracțiunilor din justiție cauza care vizează neglijență în serviciu, în privința apelurilor pe care le-a efectuat Alexandra Măceșanu la 112.