Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Galați a început o anchetă, după ce pe Facebook a apărut o filmare în care șoferul unei salvări pare să scuipe un cetățean care îi reproșează faptul că a ajuns târziu la o solicitare făcută prin 112, transmite Mediafax.

112Foto: Agerpres

Incidentul s-a produs, joi, în comuna gălățeană Scânteiești, iar persoana care filmează îi acuză pe membrii echipajului de la Ambulanță că au venit foarte târziu pentru a ajuta o femeie care se simțea rău. Potrivit înregistrării, bărbatul susține că ambulanța a ajuns la fața locului după trei ore.

„Uitați, după trei ore au venit, asta e România noastră. Frumos. Cică sună la 112 că vine, omul moare, căci eu am apelat la Salvare. Omul moare și vine după trei ore, după insistențe, căci eu am apelat ca vecinul lor, eu sunt vecinul lor. Uitați-vă, unul care se taie pe mâini, vine Salvarea pentru un nemernic... pentru un bătrân, pentru un bătrân bolnav nu vine salvarea”, se aude în înregistrarea făcută de gălățean.

În timp ce echipa medicală o ajută pe pacientă, gălățeanul intră într-un conflict cu șoferul autospecialei, care îl amenință că îi va face plângere la Poliție.

„Băi, încetează, încetează că vin cagulații. Ia-l de aici,,,, cum îl cheamă? Matale, spune-i numele că-i fac plângere. Îți fac plângere”, spune șoferul ambulanței, în timp ce realizatorul filmării îi răspunde: „Marian mă cheamă...faci plângere pentru ce? Pentru că veniți când moare omul?... Ce să las, ce să las? Uite ce talent are! Mă și amenință”.

La finalul filmării, autospeciala se pune în mișcare și întoarce pentru a pleca la spital. Cetățeanul care a făcut filmarea continuă să se adreseze șoferului de ambulanță: „Hai, nu vrei să mă calci?”, spune gălățeanul care pare a fi scuipat de șoferul cu care se certa în timp ce ambulanța trecea pe lângă el.