​​O doctoriță din Bihor este acuzată că și-a ucis bebelușul de numai o lună și l-a îngropat în curtea bunicilor, fapta fiind descoperită abia după patru ani, când femeia a vrut să se căsătorească, iar la starea civilă i s-a cerut certificatul de naștere al copilului, scrie bihon.ro.

PolitiaFoto: Facebook - Politia Romana

„În data de 17 decembrie 2015, rezidenta a omorât copilul și în 19 decembrie 2015, a dus-o și a îngropat-o în curtea casei bunicilor din Aușeu”, a declarat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău.

Potrivit sursei citate, doctorița ar fi ținut ascunsă sarcina și s-ar fi întors la serviciu la doar câteva zile după naștere.

Dr. Lucia Daina, de la Spitalul Județean, a declarat pentru bihon.ro că Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a solicitat două tipuri de documente: un set de documente referitoare la rezidenta respectivă, cu referire la o dată în care era înregistrat născut un copil – în anul 2015 și un al doilea set de documente referitoare la pontajele de prezență la lucru pentru rezidenta în cauză.

Avocatul doctoriței a declarat însă că va cere clasarea cauzei. „Conform prevederilor legislației în vigoare și a principiilor fundamentale ale procedurilor judiciare, vom formula apărări strict în cadrul dosarului de urmărire penală, în vederea dispunerii unei soluții legare de clasare. Legal, în cauză nu se poate reține săvârșirea niciunei infracțiuni – aspectele morale exced cadrului procesului penal”, a spus el.