Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, anunță pe Facebook că la Giurgiu va fi construit unul dintre cele mai mari aeroporturi private din Europa, printr-o investiție a unei companii din Emiratele Arabe, iar la proiect ar urma să contribuie și Guvernul. Bădălău susține că aeroportul ar putea fi gata în 5 ani și se va întinde pe 2.500 de hectare, dar locul unde va fi construit "este, deocamdată, confidenţial".

HotNews.roFoto: Hotnews

Bădălău anunță pe Facebook această investiție cu "importanţa uriaşă", susținând că lucrările ar putea începe în luna octombrie.

Compania care va construi aeroportul este din Emiratele Arabe, iar la proiect va contribui și Guvernul, spune Bădălău.

"Săptămâna aceasta am avut o întâlnire, alături de premierul Viorica Dăncilă, cu reprezentanţii companiei ce se va ocupa de construcţia aeroportului privat de la Giurgiu. În octombrie ar putea începe lucrările la Aeroportul Constantin Brâncuşi ce se va întinde pe 2.500 de hectare. Este un aeroport privat, iar Ministerul Economiei, alături de alte multe ministere, îşi vor aduce contribuţia la această investiţie. Instituţia pe care o conduc va contribui la construirea unei staţii de putere de 350 de megawati. Se vor implica şi firme româneşti, dar, de asemenea, şi autorităţile judeţene ar putea avea o contribuţie. Aeroportul va fi şi pentru pasageri şi pentru marfă", spune ministrul Economiei.

Bădălău, senator PSD de Giurgiu și președinte al PSD Giurgiu, mai susține că aeroportul de la Giurgiu va fi unul dintre cele mai mari din Europa, cu o "importanţa uriaşă" pentru economia judeţului. Locul unde va fi construit este, deocamdată, confidenţial, iar estimativ, investiţia ar putea fi gata în maximum 5 ani, mai susține Bădălău.