Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, susține că Garda de Mediu stă la pândă să amendeze "nejustificat" primăria, dar nu ia măsuri de stopare a poluării din oraş de către firme care "produc un deranj olfactiv puternic".

Nicolae RobuFoto: Agerpres

"Garda de Mediu, în loc să fie alături de noi în tot ceea ce facem pentru înfrumuseţarea şi mai buna funcţionalizare a oraşului, stă la pândă să ne dea amenzi total nejustificate. Ne-am obişnuit ca instituţiile statului să stea la pândă pentru a ne boicota. Garda de Mediu ar trebui să se ocupe de cei care poluează oraşul şi care creează mult disconfort, sper că nu şi probleme de sănătate timişorenilor", a afirmat Nicoae Robu, într-o conferinţă de presă.

El susține că Garda de Mediu nu a făcut niciodată publică vreo acţiune de atenţionare explicită, cu nume, a poluatorului respectiv, în care să dea şi termen pentru stoparea poluării produse.

"Acolo ar trebui să dea amenzi, dar mai presus de amenzi aş vrea să văd un calendar cu măsuri şi termene pentru reducerea poluării. Niciodată Garda de Mediu Timişoara nu a făcut aşa ceva, nici măcar nu au fost numiţi poluatorii. (...). În pofida dificultăţilor pe care ni le-au creat de-a lungul timpului instituţiile statului, am reuşit să facem tot ceea ce se poate vedea în Timişoara şi vom continua", a mai spus Nicolae Robu.

Recent, Garda de Mediu a amendat primăria Timişoara cu 50.000 de lei pentru tăierea unor copaci într-o zonă în care au loc lucrări edilitare, iar un cetăţean a reclamat că a fost tăiat un copac de mari dimensiuni din zona ultracentrală.

"Este inadmisibil ce face această instituţie a Gărzii de Mediu. Noi am tăiat un copac crescut peste reţeaua de gaz şi era un pericol puternic dacă mai rămânea acolo, pentru că străpungea reţeaua de gaz. Noi facem acolo un aliniament nou de copaci", a răspuns Nicolae Robu.