O anchetă are loc în Argeş într-un caz de proxenetism, două persoane fiind reținute, iar alte două plasate sub control judiciar. Cercetările au fost declanșate după ce la începutul lunii august mama uneia dintre victime - o fată de 15 ani - a mers la Caracal, în faţa casei lui Gheorghe Dincă, unde a povestit că și-a salvat fiica de mai multe ori din mâinile traficanților, care le-ar droga pe fete și le-ar obliga să se prostitueze, în timp ce autoritățile nu fac nimic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit reprezentanților Poliției Argeș, citați de Mediafax, polițiștii BCCO Pitești, sub coordonarea unui procuror de la DIICOT, au făcut percheziții în orașul Câmpulung, la locuințele a opt persoane suspectate de trafic de minori și trafic de droguri de risc.

Fetele erau racolate prin metoda "lover boy” și apoi drogate, spun anchetatorii. Pentru că nu aveau bani să procure droguri, erau de acord să se prostitueze în schimbul acestor substanțe de care deveniseră dependente.

"Din cercetări, polițiștii au stabilit că, din 2018, până în prezent, cei în cauză ar fi determinat două minore să practice prostituția. Totodată, aceștia le-ar fi oferit minorelor diferite tipuri și cantități de droguri, atât în schimbul unor sume de bani, cât și în schimbul oferirii de servicii sexuale”, arată sursa citată.

Polițiștii au stabilit că suspecții le-ar fi vândut droguri și altor persoane din Câmpulung.

În acest caz au fost duse la audieri 33 de persoane, iar două dintre ele au fost reținute, în timp ce alte două au fost plasate sub control judiciar.

Cazul a pornit după ce la începutul lunii august mama uneia dintre victime a mers la Caracal, în faţa casei lui Gheorghe Dincă, și a povestit că fiica sa de 15 ani a dispărut de acasă, iar autoritățile nu au făcut nimic.

Femeia a spus că în ultimul an adolescenta a fost plecată de şapte ori de acasă, racolată de un grup de persoane care ar fi drogat-o și ar fi obligat-o să se prostitueze, iar oamenii legii nu au făcut nimic.

"Pe 30 mai a plecat de acasă. Pe 31 am spus despre dispariţie. Timp de 12 zile, nu am primit niciun rezultat. Mergeam dimineaţă, seară, noapte pentru a o găsi, pentru că de la Poliţie, când am declarat dispariţia, mi s-a spus că ei nu au personal care să meargă pe teren după ea. Adică fata mea era catalogată ca... la 15 ani. (...) Apoi am primit o informaţie, unde s-a şi dovedit că a fost şi cu cine a fost, dar bineînţeles că se clasează şi e caz de dispariţie închis total. Copilul meu e dus la prostituţie şi drogat. Am fost forţaţi de împrejurări, ca să îmi ştiu copilul în siguranţă, am sunat Direcţia pentru Protecţia Copilului Piteşti şi au venit şi au luat-o, pentru că nu o mai ştiu în siguranţă acasă”, a spus atunci mama Dariei.

Potrivit femeii, problemele au apărut în perioada martie - aprilie 2018, iar de atunci copila a dispărut de şapte ori de acasă şi de fiecare dată ar fi fost cu aceleaşi persoane.

"Un copil racolat, drogat, cu creierul spălat, la 15 ani. În Câmpulung asta se întâmplă. Nu suntem singurii părinţi, dar probabil celorlalţi părinţi le este ruşine să spună. Avem trei plângeri la DIICOT. Problemele au apărut în 2018, sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie. Nu am primit niciun răspuns. Atunci am şi aflat că se droghează, a spus şi cine îi dă drogurile, a fost prinsă de nenumărate ori cu aceşti indivizi. A fost racolată de la şcoală. A ajuns cumva dependentă, cerându-i organismul şi pentru asta face orice”, declara la vremea respectivă mama fetei, care este internată, în prezent, într-un centru de urgenţă.