Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri seară că a decis să îl decoreze post-mortem pe diplomatul român ucis la ambasada României de la Kabul. Acestuia îi va fi conferit ordinul național "Steaua României".

Atac la Kabul cu un camion cu explozibiliFoto: Captura YouTube

"În semn de recunoștință și apreciere pentru dăruirea și curajul său, pentru spiritul de sacrificiu dovedit, am decis să-l decorez post-mortem cu Ordinul Național «Steaua României» în grad de Cavaler, cu însemn de război. Totodată, îi urez multă sănătate și recuperare cât mai rapidă românului nostru rănit în același atac sângeros", a afirmat președintele.

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, într-un atac terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini, anunță MAE. Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a declarat că atacul terorist de la Kabul a vizat Ambasada României, precizând că a fost vorba de un asalt susținut timp de câteva ore și că imobilul respectiv nu mai poate fi utilizat.

Ramona Mănescu a precizat că diplomatul român care a murit în atacul terorist de la Kabul avea 43 de ani și făcea parte din structura de securitate a misiunii diplomatice. Ea a precizat că atacul a fost unul susținut, cu mașini-capcană.