Fostul președinte Traian Băsescu spune că în declarația pe care o va susține astăzi la Cotroceni Iohannis ar trebui să vorbească în primul rând despre atacul terorist asupra ambasadei României de la Kabul, în care și-a pierdut viața un angajat ce făcea parte din structura de securitate a misiunii diplomatice, iar un altul a fost grav rănit. "Când bârfiți SIE, să știți că îi bârfiți și pe oamenii aceștia care au murit apărând ambasada", a declarat Băsescu, miercuri, într-o intervenție telefonică la B1 TV.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În primul rând, președintele ar trebui să vorbească despre Kabul. Este un lucru foarte grav care s-a petrecut acolo, o ambasadă atacată. Au fost oamenii de la securitate... Când bârfiți SIE, să știți că îi bârfiți și pe oamenii aceștia care au murit apărând ambasada. Deci oamenii aceștia de la securitate, care sunt ofițeri SIE, merită să fie pomeniți de președinte astăzi”, a afirmat Traian Băsescu.

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, într-un atac terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini, anunță MAE. Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a declarat că atacul terorist de la Kabul a vizat Ambasada României, precizând că a fost vorba de un asalt susținut timp de câteva ore și că imobilul respectiv nu mai poate fi utilizat.

Ramona Mănescu a precizat că diplomatul român care a murit în atacul terorist de la Kabul avea 43 de ani și făcea parte din structura de securitate a misiunii diplomatice. Ea a precizat că atacul a fost unul susținut, cu mașini-capcană.