​Imaginea parlamentarilor români care dorm în timpul dezbaterilor din plen nu mai este demult o știre, însă nu același lucru s-a întâmplat marți seara când Parlamentul de la Londra a lucrat peste program, dând în cele din urmă primul vot de blam premierului Boris Johnson și făcând un prim pas în blocarea unui Brexit fără acord. În timpul dezbaterilor aprinse, liderul Camerei Comunelor, conservatorul Jacob Rees-Mogg, a stat tolănit efectiv pe băncile puterii, ocupând nu mai puțin de trei locuri și afișând o atitudine disprețuitoare. Atitudinea sa a stârnit atât revolta colegilor parlamentari, cât și un val de critici în online, imaginea devenind virală.

HotNews.roFoto: Hotnews

Era una dintre dezbaterile cu cea mai mare miză din istoria Parlamentului, scrie Guardian. Cu toate acestea, în timp ce parlamentarii discutau despre preluarea controlului de către Camera Comunelor asupra procesului, Jacob Rees-Mogg și-a petrecut cea mai mare parte a timpului lungit pe banca guvernului, mai scrie publicația.

Colegii au reacționat, acuzându-l de dispreț față de Parlament și față de oamenii pe care, teoretic, îi reprezintă, într-un moment crucial pentru politica de la Londra.

La un moment dat, o colegă de la partidul verzilor, Caroline Lucas, se enervează și îi atrage atenția, în timp ce alți parlamentari îi strigă ”Ridică-te!”.

“Acum, am vorbit mult aici despre democrație și liderul Camerei Comunelor- despre care trebuie să spun- pe toată durata serii a arătat un dispreț față de cameră și față de oameni prin limbajul trupului”, a spus Lucas. ”A stat toată seara lungit pe trei locuri, tolănit acolo ca și cum trebuia să asculte ceva foarte plictisitor în această seară”, a completat ea.

Laburista Anna Turley a reacționat și ea calificându-l drept ”întruchiparea aroganței, a suficienței, lipsei de respect și disprețului față de parlament”.

Criticile virulente și ironiile la adresa sa au continuat în online.

Unii au făcut glume legate și de faptul că incidentul a avut loc exact în ziua în care premierul Boris Johnson a pierdut majoritatea în Parlament.

Alții au dat dovadă de inventivitate comparându-l cu celebrul personaj Ofelia din tragedia lui William Shakespeare Hamlet.

Parlamentul de la Londra va relua miercuri dezbaterile privind Brexitul, după ce marți premierul și-a pierdut majoritatea.