Viorica Dăncilă a spus marți că așteaptă de la Klaus Iohannis un răspuns privind miniștrii interimari de pe posturile părăsite de ALDE, premierul făcând apel la președinte ”să nu se mai ambiționeze să refuze miniștrii fără temei”.

DancilaFoto: Captura video

”Aștept din partea președintelui Iohannis un răspuns privind propunerile de miniștri interimari pentru Energie, Mediu și relația cu Parlamentul. Au trecut deja câteva zile. Încă mai sper ca domnul Iohannis să dezvolte capacitatea de a înțelege că blocarea Executivului nu ajută guvernarea și stabilitatea țării. Așa cum încă mai sper să realizeze că vendetele cu care ne-a obișnuit fac rău în primul rând oamenilor, și nu adversarilor dumnealui politici”, a scris Dăncilă pe Facebook.

Premierul spune că România are nevoie de un guvern funcțional: ”Fac așadar un apel către domnul Iohannis să nu se mai ambiționeze să refuze miniștrii fără temei, pentru că un adevărat șef de stat nu își exercită niciodată puterea în moduri distructive și contraproductive pentru țara lui”.

Viorica Dăncilă l-a sunat luni pe președintele Klaus Iohannis, pentru o discuție legată de propunerile de miniștri interimari, iar șeful statului i-a transmis că urmează să îi dea un răspuns, au declarat surse politice pentru HotNews.ro.

Premierul a confirmat ulterior discuția avută cu șeful statului: „Am vorbit cu domnul președinte și mi-a spus că legat de cele trei propuneri pe care le-am făcut pentru portofoliile ALDE îmi va da un răspuns într-un timp scurt. Nu mi-a spus nici că acceptă, nici că nu acceptă. Mi-a spus că într-un interval de timp scurt va veni cu un răspuns”.

Propunerile pentru posturile de miniștri interimari, după retragerea ALDE de la guvernare, sunt Nicolae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea la Relația cu Parlamentul.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge "în integralitate" remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, spunând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. În schimb, președintele nu a făcut nicio referire la interimarii propuși de Viorica Dăncilă pentru portofoliile rămase libere după ieșirea ALDE de la guvernare.