Fostul adjunct din IPJ Olt, Nicolae Alexe, s-a prezentat, marți, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) din Capitală, fără a da vreo explicație jurnaliștilor prezenți cu referire la motivul prezenței sale acolo.

Nicolae AlexeFoto: IPJ Olt

Surse din cadrul Poliției au declarat pentru Mediafax că în cazul lui Nicolae Alexe s-a încheiat cercetarea disciplinară, acesta fiind trimis în fața Consiliului de Disciplină pentru audiere.

Pe 7 august, fostul adjunct din IPJ Olt, Nicolae Alexe, a fost audiat timp de aproape 6 ore la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), în dosarul pentru abuz în serviciu, deschis de procurorii structurii în cazul crimelor din Caracal.

Fostul adjunct al IPJ Olt este cel care a apelat la Remus Rădoi, patronul unei firme de pază, în noaptea în care era căutată Alexandra Măceşanu, pentru a-i cere informații cu privire la o mașină. Remus Rădoi spune că, din punctul său de vedere, Poliţia nu a greşit cerându-i ajutorul, ba mai mult, trebuia să solicite sprijin din mai multe părţi.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au început urmărirea penală in rem, faptele cercetate fiind abuz în serviciu în cazul de la Caracal, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul.

Anchetatorii au efectuat audieri şi au ridicat documente de la poliţie, parchet şi instanţă.