Trei jandarmi de la Detașamentul Caracal sunt cercetați de superiori după ce s-au fotografiat cu tinerii evadați săptămâna trecută de la un centru educativ din Timiș, pe care au reușit să îi prindă, în comuna Gârcov din Olt, relatează cotidianul local Eveniment de Olt.

Jandarmeria RomanaFoto: Facebook/ Jandarmeria Romana

Potrivit publicației citate, cei trei jandarmi au făcut parte din echipele de căutare care au verificat toată zona din jurul comunei Gârcov, către Corabia. Aici a avut loc, miercurea trecută, o amplă acțiune pentru găsirea a doi tineri evadați de la Centrul de Reeducare din Buziaș, Timiș. Cei care au reușit să pună mâna pe fugari au fost jandarmii din Caracal. Înainte să îi predea forțelor de ordine, cei trei au făcut un selfie cu infractorii.

Imaginile au ajuns ulterior pe internet, iar Inspectoratul județean de Jandarmi a deschis o anchetă. Eveniment de Olt scrie că că cei trei jandarmi se vor alege, probabil, cu un avertisment.

Sursa foto: Eveniment de Olt

Doi tineri, de 19 și 21 de ani, au evadat în seara zilei de marți, 27 august, de la Centrul de Educare din Buziaș, județul Timiș, sărind gardul împrejmuitor al unității. Cel în vârstă de 19 ani avea de ispășit o pedeapsă de un an și zece luni pentru furt calificat, iar cel de 21 de ani o pedeapsă de doi ani și 204 zile, pentru tăinuire.

Tinerii au fost văzuți, a doua zi, în județul Olt, în zona comunei Gârcov. Polițiștii au tras focuri de armă să-i oprească, însă aceștia au fugit într-o pădure, fiind urmăriți, a relatat Mediafax. Au fost prinși în final, în cursul serii, fiind depistați de către forțele implicate în căutarea lor.

„În momentul depistării aceștia nu au opus rezistență. În prezent se află în custodia poliției și urmează a fi predați reprezentanților Centrului pentru Măsuri Educative Buziaș”, anunța atunci Poliția Olt.