Premierul Viorica Dăncilă l-a sunat luni pe președintele Klaus Iohannis, pentru o discuție legată de propunerile de miniștri interimari, iar șeful statului i-a transmis că urmează să îi dea un răspuns, au declarat surse politice pentru HotNews.ro.

DancilaFoto: Captura video

Conform surselor citate, premierul i-a telefonat președintelui pentru a-l întreba despre propunerile de miniștri interimari pe care le-a trimis la Cotroceni. Șeful statului i-ar fi transmis că urmează să îi dea un răspuns.

UPDATE 12.51 Viorica Dăncilă a confirmat discuția avută cu șeful statului: „Am vorbit cu domnul președinte și mi-a spus că legat de cele trei propuneri pe care le-am făcut pentru portofoliile ALDE îmi va da un răspuns într-un timp scurt. Nu mi-a spus nici că acceptă, nici că nu acceptă. Mi-a spus că într-un interval de timp scurt va veni cu un răspuns”.

Propunerile pentru posturile de miniștri interimari, după retragerea ALDE de la guvernare, sunt Nicolae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea la Relația cu Parlamentul.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, la Mamaia, după ședința Comitetului Executiv al PSD, că luni va avea o discuție telefonică cu președintele Klaus Iohannis cu privire la miniștrii interimari, iar dacă acesta nu îi va accepta propunerile, se va adresa Curții Constituționale.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge "în integralitate" remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, spunând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. În schimb, președintele nu a făcut nicio referire la interimarii propuși de Viorica Dăncilă pentru portofoliile rămase libere după ieșirea ALDE de la guvernare.