Biserica Ortodoxă Română a condamnat incidentul de la Festivalul Inimilor din Sălaj unde mai mulți copii au fost puși să facă mătănii și să sărute asfaltul de către supraveghetorii unei asociații creștine, calificându-l drept ”faptă revoltătoare” ce nu are nicio legătură cu spiritul creștin. Reprezentanții Patriarhiei transmit că asociația respectivă nu este un așezământ bisericesc și nu este coordonată de Biserică.

Biserica PatriarhieiFoto: USER UPLOADED

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe arată, într-un răspuns pentru Digi24 că, „asociaţia nu este un aşezământ bisericesc şi nu este coordonată de Biserică”.

„Persoanele care şi-au permis să comită o asemenea faptă revoltătoare nu sunt angajatele Bisericii şi nu o reprezintă. Este evident că obligarea unor copii sau a oricui altcuiva la practicarea unor gesturi cu semnificaţie religioasă este absurdă, Biserica însăşi denunţând o asemenea atitudine care nu are nicio legătură cu spiritul creştin”, arată BOR.

În spațiul public a fost distribuită o filmare în care mai mulți copii sunt obligați să facă 20 mătănii în aer liber și să își facă cruci în timp ce sărută asfaltul, în cadrul unei acțiuni organizate de o asociație creștină din județul Sălaj, relatează Mediafax. O femeie care îi însoțea din partea asociației le cere un comportament corespunzător la slujbă, avertizându-i pe cei care „nu pot rezista două ore” să își pună pamperși.