Contul de Twitter al lui Jack Dorsey, CEO-ul şi cofondatorul companiei, a fost spart vineri de hackeri, iar mai multe mesaje cu conţinut rasist şi ofensator au fost publicate în numele său, relatează sâmbătă DPA, citată de Agerpres.

Jack Dorsey, CEO TwitterFoto: Captura YouTube

Compania cu sediul în San Francisco, Statele Unite, a invocat o "omisiune de securitate din partea furnizorului de telefonie mobilă". "Acest lucru a permis unei persoane neautorizate să compună şi să trimită tweet-uri de la numărul de telefon prin intermediul mesajelor text", a transmis echipa de comunicare a Twitter care a adăugat că problema a fost rezolvată.

Compania a luat la cunoştinţă despre această problemă la ora 20:00 GMT. Două ore mai târziu, echipa Twitter a anunţat că problema legată de contul lui Dorsey a fost rezolvată şi nu exista niciun indiciu că sistemele gigantului tehnologic ar fi fost compromise.

Printre tweet-urile publicate în timpul atacului pe contul lui Dorsey, care are 4,2 milioane de abonaţi, s-a numărat un text prin care era anunţată prezenţa unei bombe la sediul companiei, dar şi mesajul "Germania nazistă nu a făcut nimic rău", notează DPA