Statul român are datoria de a susține prin măsuri concrete educația în limba română în Diaspora, afirmă președintele Klaus Iohannis.

IohannisFoto: Presidency.ro

”Statul român are datoria de a încuraja și susține cu măsuri concrete educația în limba română în Diaspora, pentru a permite fiecărui cetățean să își educe copiii în spiritul culturii românești. Totodată, este absolut necesar să stimulăm o cultură a calității în sistemul de educație din țară, încurajând interesul pentru literatura care a construit limba română cultă”, a transmis președintele, într-un mesaj adresat sâmbătă cu ocazia Zilei Limbii Române.

Iohannis mai spune că educarea tinerilor români este un semn de respect față de eforturilor din trecut ale unor generații întregi de pedagogi, scriitori și educatori. ”Limba română ne-a adus laolaltă de-a lungul timpului, indiferent de regimuri politice, ocupații străine sau războaie și a făcut posibilă construirea unei națiuni române, fiind temelia pe care s-a înfăptuit Marea Unire din 1918”, se mai arată în mesaj.