Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a elogiat-o vineri pe Viorica Dăncilă în fața femeilor social-democrate, el spunând că premierul este "o mână de fier în mănuși de catifea”, iar cei care "au crezut vreodată că pot să o înfrângă pentru că e micuță și fragilă s-au înșelat". Mihai Fifor a mai susținut că reacțiile oamenilor care o văd pe Dăncilă, în vizitele electorale, sunt "Dom'le, ce micuță e!", "Ce frumoasă e!".

HotNews.roFoto: Hotnews

Secretarul general al PSD le-a spus femeilor social-democrate că PSD va câștiga alegerile prezidențiale, iar România va avea pentru prima dată în istorie un președinte femeie - "și nu orice femeie, ci o femeie puternică, determinată, iubitoare de oameni, un om care a lăsat poate orice pentru a fi alături de oameni, un om care poate nu mai știe ce este familia, liniștea”.

Mihai Fifor, unul dintre apropiații Vioricăi Dăncilă, a elogiat-o pe aceasta, spunând că "este o mână de fier în mănuși de catifea”, "micuță", "fragilă", "puternică".

"Aviz amatorilor: cine vrea să își încerce norocul cu doamna prim-ministru e invitat să o facă. Vă spun că nu o să iasă foarte bine lucrurile. Este un om cu viziune, corect, vertical, iar cei care au crezut vreodată că pot să o înfrângă pe Viorica Dăncilă pentru că e micuță și fragilă - așa zice lumea - s-au înșelat.

"E foarte interesant pentru mine și pentru Eugen (Teodorovici - n.r.) să mergem alături de doamna prim-ministru în vizitele pe care le facem în țară, să stăm puțin mai în spate și să ascultăm ce spune lumea după ce trece Viorica Dăncilă. Prima reacție este . A doua reacție este (...). Și, în fine, reacția după ce vorbește și după ce intră în haina de premier și de președinte de partid este

Rovana Plumb: Primul femeie prim-ministru al României, Viorica Dăncilă!

Rovana Plumb a lăudat-o și ea pe Viorica Dăncilă, "primul femeie prim-ministru al României". Plumb a spus că Viorica Dăncilă lucrează și 16 ore pe zi și merită să conducă România.

"Mamă între mame"

I-a adus o odă premierului și Mariana Gâju, primarul localității Cumpăna, care a spus că Viorica Dăncilă este ”mamă pentru copiii României, mamă între mame”.

"Vreau liniște și bucurie și oamenii să ne privească cu drag când mergem pe stradă, nu să ne strige fel și fel de vorbe urâte", a spus Gâju, care le-a oferit liderilor PSD câte un tablou.

"Pentru domnul președinte executiv avem acolo un tablou. Vă spun eu, domnule președinte, domnul ministru al finanțelor, omul cel mai căutat astăzi. Vedeți acolo un copil care, prin două scânduri, privește. Privește în față și spune Doamne, de acolo îmi vine speranța, de acolo îmi vine lumina, de acolo îmi vine forța, de acolo îmi vine un echilibru prin care se construiește un buget de venituri la nivel național”, a spus primărița din Cumpăna.

Liderii PSD, în frunte cu Viorica Dăncilă, participă vineri la Școala politică de vară a Organizației Femeilor Social-Democrate, la Mamaia, urmând ca sâmbătă, începând cu ora 10.00, să se reunească în a doua ședință extraordinară a Comitetului Executiv în decurs de o săptămână. Reuniunea CEx va avea loc la restaurantul de 4 stele Diplomatic Mamaia.

Ședința CEx va fi urmată de reuniunea grupurilor parlamentare, la ora 15, iar duminică sunt programate întâlniri cu pensionarii și cu PSD Diaspora.

În ciuda crizei din partid declanșate prin ruperea coaliției cu ALDE și a poziției președintelui Klaus Iohannis, candidatul PSD pentru președinție, Viorica Dăncilă, și-a continuat în aceste zile campania electorală neoficială.

Prezentă într-o vizită în Argeș, Dăncilă declara joi că Guvernul trebuie să se prezinte în fața Parlamentului pentru un vot de încredere, după ieșirea ALDE de la guvernare, dar se arată optimistă în privința rezultatului acestui vot.