Procurorii au finalizat perchezițiile la locuința lui Gheorghe Dincă, bărbatul care a mărturisit că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, a anunțat joi DIICOT.

CaracalFoto: Inquam Photos

"Astăzi, 29.08.2019, activitățile desfășurate la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe au fost în cea mai mare parte finalizate, cu referire directă la cercetarea criminalistică. Până la data expirării autorizației de percheziție emisă de către instanța de judecată, vor fi efectuate și alte activități, în funcție de analiza ulterioară a mijloacelor de probă ridicate până la acest moment de la locul faptei", a transmis joi DIICOT.

Începând de luni, a fost pus în aplicare un nou mandat de percheziții în casa lui Dincă, valabil 15 zile.

Timp de aproape o lună, anchetatorii au cercetat casa, dar şi curtea locuinţei lui Dincă, care are aproape 3.000 de metri pătraţi, fiind folosit şi un aparat special de scanare. În curtea casei, au fost descoperite mai multe gropi, unele fiind betonate, și au fost strânse probe care au fost transportate în camioane la INML şi Institutul Naţional de Criminalistică pentru a fi expertizate.

În curtea lui Gheorghe Dincă au fost găsite, într-un recipient metalic, fragmente de oase arse și dinți, iar în urma expertizei făcute de INML a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceșanu.

Alexandra Măceșanu, de 15 ani, a dispărut miercuri, 24 iulie, după ce a luat o mașină "la ocazie". În același mod a dispărut în luna aprilie și Luiza Melencu, de 18 ani. Suspectul, Gheorghe Dincă, a fost identificat abia în 26 iulie, după ce cu o zi înainte Alexandra sunase de trei ori la 112 pentru a-și anunța răpirea.

După ce inițial a negat că le cunoaște pe cele două fete, Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor că a ucis-o pe Alexandra și i-a ars trupul. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că a procedat la fel și cu Luiza, pe care ar fi ucis-o în aceeași zi în care a răpit-o.