Dosarul sclaviei din Projekt Maramureș: Liderii grupării aveau complici în poliție, primărie și asistență socială / Copiii erau sedați când se făceau inspecții

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 29 august 2019, 12:34 Actualitate | Esenţial


Copil abuzat
Foto: pixabay.com
Liderii grupării din Maramureş, care aduceau tineri germani în România pentru "reeducare", au avut complici în rândul autorităţilor locale, respectiv în poliţie, primărie şi asistenţă socială, care îi anunţau atunci când se făceau controale, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Procurorii DIICOT au suspiciuni că liderii grupării conduse de un cetăţean german şi soţia lui şi-au asigurat complicitatea unor persoane care fac parte din autorităţile locale (poliţie, primărie, asistenţă socială), care le facilitau accesul la informaţii în legătură cu controalele şi verificările efectuate periodic de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş.

Potrivit surselor, atunci când se făceau astfel de controale, copiii erau sedaţi şi nu erau lăsaţi singuri niciodată cu inspectorii de la Asistenţa Socială.

De asemenea, tinerii erau supravegheaţi strict, pentru a nu intra în contact cu oficiali veniţi în vizită din Germania.

Conform surselor citate, gruparea a fost constituită în anul 2014 de soţii Schumann Bert Sieghard şi Schumann Babett, alături de cetăţeanul român Vasile Năsui, zis "Neţu", şi avea ca scop aducerea în România pentru reabilitare şi reintegrare socială a unor adolescenţi germani având comportamente antisociale şi ostile ideii de integrare socială, provenind de regulă din medii dezorganizate (părinţi divorţaţi, narcomani, alcoolici) sau care, din cauza unor afecţiuni grave (depresie, psihoză, dependenţă de droguri), au devenit instabili emoţional şi prezentau comportamente dezordonate.

Copiii erau luaţi de statul german în custodie de la părinţii lor, după care erau încredinţaţi serviciului social intitulat "Projekt Maramureş", fondat şi coordonat de cetăţeanul german Schumann Bert Sieghard, al cărui furnizor acreditat este Asociaţia Esperando din Baia Mare.

În programele "Projekt Maramureş" sunt prevăzute în scop de reabilitare o serie de activităţi recreative, menite să stimuleze dorinţa de linişte şi de integrare a tinerilor, de regulă în mijlocul naturii, beneficiind de educaţie multidisciplinară prin intermediul unor specialişti în pedagogie, psihologie şi diverse activităţi lucrative.

Anchetatorii susţin însă că, în realitate, tinerii erau excluşi de la orice formă de continuare a studiilor, li se confiscau actele de identitate, bunurile personale şi erau supuşi unor metode dure şi brutale de aşa-zisă educaţie, promovate de Schumann Bert Sieghard în baza unor convingeri educative personale.

Aceste metode presupuneau aplicarea unor metode barbare asupra minorilor, prin aducerea şi ţinerea acestora în condiţii de veritabilă sclavie, fiind exploataţi prin obligarea la executarea unor munci fizice epuizante, dincolo de capacităţile lor, îndeplinirea unor servicii lucrative, exercitându-se asupra lor acte de constrângere fizică adesea extremă (bătăi repetate, privare de hrană, lipsire de libertate prin închiderea într-un aşa-zis "arest", exercitarea unor manopere medicale intruzive împotriva voinţei lor, legarea cu funii, înhămarea la căruţă alături de animale, ţinerea deliberată a minorilor în ger şi în frig sau în ploaie etc.) şi verbală, constând în umilinţe şi acte specifice torturii.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7294 vizualizari

 • -1 (13 voturi)    
  doar in roMANIA ... medievala... (Joi, 29 august 2019, 12:41)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  doar in roMANIA ... medievala...
 • -4 (8 voturi)    
  sedati ? Adica o tzara de palinca ? (Joi, 29 august 2019, 12:45)

  Poiana lui Occam [utilizator]

  Asa se exprima gratitudinea, e obiceiul locului.
 • +1 (17 voturi)    
  Baga-mi-as picioarele in ea tara (Joi, 29 august 2019, 13:01)

  un_carnat [utilizator]

  Cum pot fi abuzati aici copii fara sa pateasca nimeni nimic. Baga-mi-as pu
 • -6 (14 voturi)    
  tulai (Joi, 29 august 2019, 13:02)

  codinm [utilizator]

  nu pot sa cred... in ardial?
  • -2 (8 voturi)    
   se stie... (Joi, 29 august 2019, 13:17)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui codinm

   ... Ardialu e fruncea!
 • -5 (5 voturi)    
  ce vreti... (Joi, 29 august 2019, 13:09)

  codyrocco [utilizator]

  ...vechile obiceiuri mor greu. inca ceva timp, si s-ar fi apucat de construit dusuri si cupotare..
 • +6 (6 voturi)    
  Politia in Romania trebuie desfiintata (Joi, 29 august 2019, 13:14)

  mircea112 [utilizator]

  Crede cineva ca politia nu stie de toate retelele de trafic, de toti interlopii, de toate susele si toti hotii?
  Stie!, dar sunt mana in mana, si din cand in cand un om al strazii este pus sa isi ia asupra lui furturi /talharii /violuri ca sa iasa si ei bine la statistici.
  Aceasta institutie nu poate fi vindecata mutand sefii de la stanga la dreapta sau dand afara vre-un parlit de politist, putregaiul este de sus (minister/guvern) pana jos la ultimul politienas. Aici trebuie ras tot!
  Altfel, stiri ca asta, sau cum a fost in Caracal, cum a fost pe 10 august cand oameni nevinovati au fost gazati de structuri MAI, tot vor fi!
  Partea proasta e ca ii si platim, iar ei nu fac decat sa lucreze impotriva noastra si pentru gruparile infractionale! Grupari infractionale care fraudeaza alergeri (prin carat de persoane la vot si sectii cu 100% prezenta in Caracal, Teleorman, Gorj, Dolj..) si isi pun oamenii lor care sa puna sef la politie si care sa ii protejeze, care sa dea legi pentru ei, recurs compensatoriu... d-astea.
 • -1 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 august 2019, 13:25)

  [anonim]

  • 0 (2 voturi)    
   Am inteles (Joi, 29 august 2019, 17:16)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui

   Deci daca se intampla si in alte tari nu e cazul sa ne suparam si sa ii lasam in pace?

   Apropos, pt unul care chiar verifica sursele, denaturezi informatiile, autoritatile nu erau complici ci nu au fost suficient de perseverenti in a investiga cazurile, si nu au durat 10 ani ci doar 2.

   lasa-ma sa ghicesc, esti membru CpF?
   • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 30 august 2019, 10:13)

    [anonim] i-a raspuns lui tudor74

 • 0 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 august 2019, 13:27)

  [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   crede cineva (Joi, 29 august 2019, 18:36)

   Dizidentul [utilizator] i-a raspuns lui

   ca statul German accepta ca cetatenii sai sint pusi la munca intr-un stat strain si cu aprobarea Asistentilor Sociali care insotesc acesti tineri? munca de sclavi? in folosul unei firme romanesti sau a unui particular? Daca este advarat respectivi Asistenti Sociali vor face inchisoare faradrept de apel.
 • +4 (6 voturi)    
  Daca (Joi, 29 august 2019, 13:34)

  Alexa.99. [utilizator]

  acei copii proveneau din familii dezorganizate, cu parinti alcoolici, narcomani sau bolnavi psihic, cum scrie in articol, e clar ca nu au putut primi o educatie buna si cine stie cate au suferit si acasa? Era inevitabil sa ajunga antisociali si inadaptati, din asa mediu. Daca au fost si la noi batuti, chinuiti, infometati, au tot mai slabe sanse de recuperare. Cum sa fii bun, cand modele iti sunt doar adulti rai, inca de la nastere?
  Foarte greu sa fii un copil cu parinti iresponsabili. Esti vulnerabil, cum sunt cei din orfelinate, carora le fura ingrijitoatele jucariile si mancare. Copiii cu parinti buni si responsabili nu ajung la reeducare.
 • +4 (6 voturi)    
  Sunt doar curios (Joi, 29 august 2019, 13:38)

  Casargoz [utilizator]

  Cum va contesta DIICOT metode dure şi brutale de aşa-zisă educaţie, promovate de Schumann Bert Sieghard în baza unor convingeri educative personale va fi o istorie de poveste.
  Vizite de monitorizare exista, rezultate exista, eu sunt curios cum vor contesta metodologia de reeducare pentru indivizi care au comportamente antisociale şi ostile ideii de integrare socială.
  Cum va justifica trimiterea unor cetateni germani la cu probleme grave la DGASPC. E pregatit DGASPC pentru asta?
  DIICOT are suspiciunea ca statul german nu functioneaza :) sa vedem cum va demonstra asta in sala de judecata cu cetateni germani :)


  Dar fraza urmatoare este geniala:
  au constituit un grup infracţional organizat, anterior anulul 2014, având ca scop aducerea în România în scop de reabilitare şi reintegrare socială, a unor loturi de adolescenţi germani având comportamente antisociale şi ostile ideii de integrare socială, provenind de regulă din medii dezorganizate (părinţi divorţaţi, narcomani, alcoolici etc.), dar nu numai, sau care din cauza unor afecţiuni grave (depresie, psihoză, dependenţă de droguri) au devenit instabili emoţional şi prezintă comportamente dezordonate.

  Cred ca in curand urmeaza conducerea penitenciarului Rahova care a constituit un grup infractional organizat în scop de reabilitare şi reintegrare socială, a unor loturi de politicieni romani având comportamente antisociale şi ostile ideii de integrare socială, provenind de regulă din medii dezorganizate (părinţi divorţaţi, narcomani, alcoolici etc.), dar nu numai, sau care din cauza unor afecţiuni grave (depresie, psihoză, dependenţă de droguri) au devenit instabili emoţional şi prezintă comportamente dezordonate.
  • +3 (3 voturi)    
   insfarsit (Joi, 29 august 2019, 15:05)

   codrean [utilizator] i-a raspuns lui Casargoz

   o postare de bun-simt !
   + copiii ajungeau acolo in urma unei hotarari judecatoresi data de niste judecatori germani !!!
   • +2 (2 voturi)    
    Si dupa cum zice DIICOT (Joi, 29 august 2019, 16:22)

    Casargoz [utilizator] i-a raspuns lui codrean

    Si dupa cum zice DIICOT erau monitorizati in conformitate cu legea germana a protectiei sociale, si de organisme care se ocupa de drepturile copilului incluzand aici avocatul poporului din Germania :)
    Rapoartele exista, nu exista plângere a statului german privind delapidarea fondurilor.
    Programul prevede școlarizarea la nivel elementar minim "daca se poate", acesta este motivul pentru care nu exista programa scolara.
    Rapoartele de monitorizare prezinta acelasi program care este prezentat de DIICOT ca si sclavie.
    Si aici apare o alta problema, detinutii din Romania nu muncesc pentru ca asa vrea UE, uite ca se poate si cu munca.
 • -1 (1 vot)    
  greu de inteles (Joi, 29 august 2019, 16:08)

  Dizidentul [utilizator]

  asistentii sociali care insotesc accesti copii (au in spatele lor scoli si studii) raspund in fata autoritatilor germane chiar si cu libertatea, greu de inteles ca supravegheaza si isi permit atitea nereguli. Astept concluziile anchetelor si vom vedea ca situatia este total diferita fata de ce au declarat patru copii din douazeci cit sint in program.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by