Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a decis să nu ramburseze suma cerută de PSD pentru campania de la europarlamentare - 3,38 milioane de lei -, deoarece semnătura pe documente aparține fostului trezorier Mircea Drăghici, trimis în judecată de DNA pentru delapidare, scrie Europa Liberă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Toate partidele și-au primit sumele cerute pentru rambursare după campania de la europarlamentare, cu o singură excepție: PSD. Social-democrații au solicitat pentru rambursare 3.380.634 de lei. Luni, PSD ar urma să depună o contestație la decizia AEP.

Problema a apărut pe documentele semnate la AEP de fostul trezorier Mircea Drăghici, cel care își dăduse însă demisia din această funcție la începutul lunii iunie. Mircea Drăghici este urmărit în două dosare penale, iar în cel referitor la subvenția primită de partid de la stat, din care a cumpărat o vilă în Pipera și un Mercedes, a fost trimis în judecată.

Trezorierul PSD, Ștefan Mihu, susține că luni va depune o contestație la decizia AEP.

"Se pare că pe cererea de rambursare, cel puțin așa a considerat Autoritatea Electorală Permanentă, că una din cele două semnături nu era validă, respectiv cea a fostului trezorier, Mircea Drăghici. Dânsul, în acel moment era titular, deși își dăduse demisia verbală, până la alegerea mea pe 3 iulie. Dânșii ar fi trebuit să mai ceară niște lămuriri suplimentare, au cerut, le-am transmis și nu au mai luat în considerare nimic. Nu este nici o problemă, probabil este doar o problemă de timp, vom face contestație, luni se depune și rezolvăm problema”, a declarat trezorierul PSD pentru Europa Liberă.

Articolul integral pe Europa Liberă.