George Maior, ambasadorul României la Washington, a declarat, pentru Digi24, că nu se pregătește să încheie misiunea în SUA și că nu se gândește la o opțiune politică, dar acest lucru rămâne deschis. Fostul șef al SRI a precizat că dintotdeauna orientarea sa a fost social-democrată.

George MaiorFoto: Ambasada Romaniei in SUA

Ambasador la Washington de aproape 4 ani, George Maior a spus că ştie ambasadori în SUA care au stat 7-6 ani, că va rămâne câtă vreme ministerul are nevoie de el și că nu se pregătește "chiar deloc" să își încheie misiunea în State.

Întrebat dacă după încheierea carierei diplomatice se va îndrepta spre politică, Maior a spus că nu se gândește la o opțiune politică, dar nici nu o exclude.

"Orientarea mea dintotdeauna a fost social-democrată și nu mi-o schimb. Nu mă gândesc la o opţiune politică, dar rămâne deschis acest lucru, în orice caz, orientarea mea dintotdeauna a fost social-democrată şi nu mi-o schimb ca alţii", a declarat George Maior.

De asemenea, întrebat despre acuzațiile că ar fi fost implicat în crearea proiectului politic Pro-România, George Maior a spus că nu fost implicat și că nu a mai vorbit cu Victor Ponta de 4 sau 5 luni.

Ambasadorul României în SUA a fot întrebat și dacă de această dată va merge la Secția de anchetare a magistraților, unde a fost chemat pentru joi, la audieri în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, în care Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat și s-a aflat sub control judiciar. George Maior, care era șef al SRI în perioada extrădării lui Nicolae Popa, a spus că a fost citat de două ori să se prezinte la audieri, dar că nu a putut merge "din motive obiective, inclusiv legate de vizita prezidenţială în SUA". Acum sunt aici şi sunt oricând la dispoziţia unei instituţii a statului, bineînţeles că mă prezint la orice asemenea solicitare, a adăugat Maior.