Copiii unor oameni de afaceri din Gorj au devenit peste noapte romi pentru a putea intra pe locurile speciale la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", potrivit publicaţiei gorj-domino.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Transformarea" în romi s-a făcut cu certificat de la o asociație a romilor care a eliberat un document în acest sens, fără ca unitatea de poliție ce a făcut selecția, respectiv Poliție Gorj, să verifice autenticitatea datelor.

Pentru dosarul de înscriere la Academia de Poliție, printre altele, "candidații etnici/minoritari care se înscriu pentru locurile alocate distinct acestora declară pe propria răspundere apartenența la etnia/minoritatea respectivă și depun la dosarul de recrutare inclusiv o adeverință emisă de o organizație etnică/minoritară, constituită potrivit legii, care să ateste apartenența la etnia/minoritatea respectivă", se preciza în anunțul inițial postat pe site-ul Poliției Gorj.

Pe baza acestor documente, spre exemplu, fiul unui om de afaceri local a fost admis penultimul la Academia de Poliție, pe locuri speciale pentru romi, în sesiunea din această vară, fără a aparține acestei etnii.