Un bărbat care circula cu bicicleta, luni seara, pe raza localității Frumușeni din Arad, a oferit o imagine de groază șoferilor, care au observat că acesta transporta o bombă de aviație neexplodată, relatează Aradon. Șoferii au sunat la 112, iar ISU Arad a detonat marți bomba carea cântărea 50 de kilograme.

barbat cu bomba pe bicicletaFoto: Captura video

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, bomba a fost abandonată pe marginea drumului județean dintre Arad și Frumușeni.

”Luni, 26 august, în jurul orei 18.45, în urma unui apel la 112, echipajul pirotehnic al ISU ARAD s-a deplasat în zona localității Frumușeni, pe drumul județean ce face legătura între Arad și Frumușeni. La fața locului a fost găsită o bombă de aviație, exploziv-brizanta de 50 kg, muniția fiind abandonată de o persoană necunoscută”, arată un comunicat de luni seară al ISU Arad.

Pentru ca bomba să fie distrusă în siguranță, pirotehniștii au transportat bomba la o distanță de aproximativ doi kilometri față de localitatea Frumușeni.

”Una dintre cauzele pentru care s-a decis distrugerea bombei în aceste condiții este că puterea de dispersie a schijelor în cazul unor asemenea muniții este de aproximativ un kilometru”, arată comunicatul ISU Arad transmis marți.