Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins pentru a doua oară, marți, propunerea de delegare în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de îndrumare şi control a fostului procuror DNA Mariana Alexandru.

Sediul CSMFoto: AGERPRES

Secția a hotărât ”respingerea propunerii de delegare în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de îndrumare şi control a doamnei Mariana Alexandru, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova”, arată ordinea de zi a ședinței de marți a Secției de Procurori.

Propunerea ca aceasta să fie delegată în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, făcută acum de procurorul general Bogdan Licu, a fost respinsă a doua oară, după ce

pe 10 iulie a mai fost respinsă o dată.

Anul trecut, Mariana Alexandru fusese numită consilier la DIICOT.

Mariana Alexandru s-a pensionat în septembrie 2014 după ce a fost procuror-şef adjunct la Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din DNA, șef al Secției fiind la vremea respectivă Lucian Papici.

Fostul procuror a lucrat în dosare precum "Zambaccian", "Gala Bute", dar și în cauzele în care au fost vizați Cătălin Voicu sau fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, potrivit Mediafax.

La momentul pensionării sale, luju.ro scria „în exclusivitate cum a fost lucrată fosta procuroare DNA Mariana Alexandru (foto stanga), de Direcția Națională Anticorupție pentru a fi forțată să plece din parchetul anticorupție și chiar din magistratură”.

„Pensionată subit în 2014, Mariana Alexandru a primit în urmă cu câteva zile documentul care confirma informația care circula de mult în mediile judiciare. Și anume că Mariana Alexandru a fost amenințată cu dosare penale, daca nu pleacă din magistratură. Deși nu poate fi suspectată ca fiind un procuror ușor de intimidat, Mariana Alexandru a decis in 4 septembrie 2014, după orele 18.00, să plece din DNA și să demisioneze din magistratură, fiind conștientă că în plină dictatură a Binomului, putea fi distrusă, fără probe”, potrivit unui articol publicat de luju.ro la acel moment.