​Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat, marți, că nu exclude varianta ca Luiza Melencu să fie în viață, în condițiile în care legiștii nu au putut identifica niciun profil ADN din oasele găsite în pădurea de lângă Caracal, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu excludem niciuna dintre variante. Știți foarte bine că testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente. De aceea, la momentul acesta nu putem exclude. (...) Sunt discuții ipotetice la momentul acesta. Nu pot face o speculație la acest moment”, a declarat Felix Bănilă, marți dimineață, întrebat despre ipoteza ca Luiza Melencu să fie în viață.

Șeful DIICOT a spus că anchetatorii iau în calcul și ipoteza ca Gheorghe Dincă să fi avut complici.

Întrebat ce urmează în anchetă, Bănilă a răspuns: "De finalizat cercetarea în cadrul acestui mandat de percheziție domiciliară. Practic, se verifică golurile din pământ, dacă sunt sau nu sunt, dacă sunt obiecte care ne interesează acolo. Se verifică pereții locuinței, pentru că s-a spus - și corect s-a spus - că s-au așezat mai multe straturi de ciment pe interior și vrem să vedem dacă ascund sau nu ceva”.

Procurorii DIICOT au găsit, în 5 august, un sac cu oase şi cenuşă în pădurea în care Gheorghe Dincă a susținut că a ascuns rămăşiţele umane ale Luizei Melencu, pe care ar fi ucis-o în luna aprilie, în aceeaşi zi în care a răpit-o, și i-a incinerat corpul. În 17 august, DIICOT a anunțat că specialiștii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă, arată DIICOT. Procurorii au retrimis INML dispoziție de refacere a analizei.