​Premierul Viorica Dăncilă spune, într-un mesaj postat pe Facebook în timpul ședinței în care ALDE ar urma să decidă ieșirea de la guvernare, că PSD va merge înainte cu guvernarea țării, iar dincolo de obiectivele și calculele electorale ale unui grup restrâns, important este să nu fie dezamăgiți cetățenii care le-au dat votul în 2016. Dacă unii dintre membrii ALDE nu înțeleg aceste lucruri, vor pierde iremediabil, mai susține Dăncilă. Conducerea PSD a fost convocată de Viorica Dăncilă într-o ședință a Comitetului Executiv Național, de la ora 17.00.

DancilaFoto: Captura video

Mesajul integral postat de Dăncilă:

  • "​PSD va merge înainte cu guvernarea țării și alături de noi vor veni toți cei din ALDE și Pro România care au curajul de a-și asuma acest proces, care înțeleg că fuga de responsabilitate și lașitatea nu vor duce niciodată România mai departe.
  • Dincolo de obiectivele și calculele electorale ale unui grup restrâns, important este să nu dezamăgim cetățenii care ne-au dat votul și încrederea în 2016.
  • Dacă unii dintre membrii ALDE nu înțeleg aceste lucruri, vor pierde iremediabil: în fața românilor, în fața colegilor de bună-credință care au fost sacrificați în numele unor interese mărunte, în fața celorlalte instituții ale statului român și în fața partenerilor noștri externi. PSD va asigura stabilitatea acestei guvernări.
  • Dincolo de jocul politic al unora, este important ce se întâmplă cu destinul țării și ce credibilitate avem în plan extern".

Miniștrii ALDE demisionează marți din Guvernul Dăncilă, au declarat surse politice pentru Mediafax, urmând ca astăzi, în ședința Biroului Politic Național de la ora 16.00, să fie decisă ieșirea ALDE de la guvernare și o alianță cu Pro Romania. De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu ar urma să demisioneze din funcția de președinte al Senatului la începutul sesiunii parlamentare din septembrie. Sursele politice citate de Mediafax spun, totodată, că ALDE va vota moțiunea de cenzură pe care o va depune PNL.

Conducerea PSD a fost convocată de Viorica Dăncilă într-o ședință a Comitetului Executiv Național, de la ora 17.00.