Victor Ponta a anunțat că Pro România urmează să decidă luni în ședință dacă partidul va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale sau dacă va susține candidatura lui Mircea Diaconu. Liderul Pro România a spus că actorul este un candidat altfel și este o alternativă pentru cei care nu vor să voteze pentru Klaus Iohannis, Dan Barna sau Viorica Dăncilă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Victor Ponta s-a întâlnit cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, declarând că nu a fost vorba despre negocieri, ci au discutat dacă îl vor susține pe Mircea Diaconu pentru Cotroceni.

"Am discutat despre ideea de a avea un candidat propriu pentru alegerile prezidențiale sau de a-l sprijini pe Mircea Diaconu. Dacă ALDE nu-l susține, o să-l susținem doar noi", a declarat Ponta, precizând însă că ProRomânia va lua o decizie în ședința conducerii, care va avea loc luni.

El a mai spus că Mircea Diaconu este un candidat altfel: "Va fi un candidat independent și un președinte independent. (…) Nu trebuie să intre în Pro România. Sunt oameni care spun noi nu votăm Iohannis-Barna, nici Dăncilă. Le-am construit o alternativă. Azi discutăm doar la Pro România dacă punem candidat propriu sau îl susținem pe Diaconu, pentru că nu hotărăsc singur".

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a decis retragerea din cursa pentru prezidențiale, iar anunțul ar urma să fie făcut în ședința Biroului Politic Central, de la ora 16.00, au declarat surse politice pentru Mediafax. ALDE și Pro Romania discută susținerea lui Mircea Diaconu la președinție. Aceleași surse politice au mai spus că, cel mai probabil, în ședința Biroului Politic Național de luni se va merge pe varianta unei alianțe cu Pro Romania.