Fostul europarlamentar Mircea Diaconu spune, într-un interviu la RFI, că a fost chemat la discuții cu ALDE și Pro România, în vederea susținerii sale în cursa prezidențială. Actorul și-a anunțat duminică intenția de a candida ca independent la alegerile din noiembrie.

Mircea Diaconu in Parlamentul EuropeanFoto: Hotnews

”Am primit telefon și m-au chemat la o discuție, asta și fac acum, mă duc. Ce am zis ieri că nu voi negocia, termenul rămâne în continuare așa, nu voi negocia, pentru că n-am ce negocia. De pe o asemenea postură cineva vrea să mă sprijine, e în regulă, mă bucur și văd termenii sprijinului, atât, dar nu negociez nimic, că n-am ce să dau”, a declarat Diaconu.

Întrebat ce părere are despre ipoteza apărută în presă, potrivit căreia Călin Popescu Tăriceanu se va retrage din cursa prezidențială și va face o alianță cu Pro România, iar cele două formațiuni îl vor susține pe el la Președinție, Mircea Diaconu a răspuns: ”După cum arată lucrurile, apropo de telefonul de aseară târziu și de faptul că mă duc acum la discuțiile astea, probabil că așa și va fi, însă nu mă duc să negociez, ci mă duc să înțeleg termenii și da, să negociez, dacă vreți sau să securizez termenii relației”.

Fostul eurodeputat a respins ideea unei eventuale înregimentări politice: ”Nu, nicicum, nu, statutul meu de independent rămâne foarte clar, obligatoriu, pentru că ăsta este, ăsta trebuie să fie al unui președinte”.

ALDE ar putea anunța luni, după ședința cu liderii PSD, ieșirea de la guvernare și susținerea lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale.