​Vicepreședintele chinez Liu He a anunțat luni că Beijingul este dispus să rezolve disputa comercială cu Statele Unite prin negocieri calme și se opune escaladării conflictului, relatează Reuters, citând presa chineză.

SUA ChinaFoto: PublicDomainPictures.net

”Suntem dispuși să rezolvăm problema prin consultări și cooperare cu o atitudine calmă și ne opunem escaladării războiului comercial”, a declarat Liu He.

”Considerăm că escaladarea războiului comercial nu este benefică nici pentru China, nici pentru Statele Unite, nici pentru interesele oamenilor din lume”, a adăugat vicepreședintele chinez.

Liu He a menționat că orice companie americană va fi primită în China și va fi tratată bine.

”Vom primi companii de oriunde din lume, inclusiv din Statele Unite, pentru a investi și opera în China”, a adăugat vicepreședintele chinez.

Săptămâna trecută, Trump a zis că va crește tarifele deja existente de la 25% la 30% pentru produsele chinezești, de la 1 octombrie. Deși analiștii sunt îngrijorați de situație, așteptându-se la o viitoare criză, Trump a afirmat: "Țara noastră o duce foarte bine, am avut acorduri comerciale proaste, dar le voi rezolva."

În replică la măsurile Casei Albe, China a anunţat, vineri, intenţia de a impune taxe vamale pentru produse importate din Statele Unite în valoare de 75 de miliarde de dolari.