Într-un oraș cu o populație estimată la 24 de milioane de oameni, o companie duce cu ajutorul Google Maps, transporturi de sânge la spitalele din Lagos, Nigeria. Cu ajutorul Google, LifeBank a reușit incorporarea în Maps a locațiilor unde sunt spitalele, doctorii și șoferii ce transportă sângele, potrivit CNN.

Donare de sangeFoto: Flickr

LifeBank este o companie nigeriană ce transportă sânge și oxigen între capitala țării Abuja și orașul aglomerat Lagos. Transportul se realizează cu ajutorul unor șoferi ce au motociclete speciale pentru păstrarea corespunzătoare a sângelui. În Lagos, transportul se realizează cu mare greutate. Traficul este infernal, iar șoferii LifeBank trebuie să se strecoare printre mașini pentru a duce sângele la destinație în timp util. Șase săptămâni au medicii la dispoziție pentru a-l folosi, așa că orice minut în plus este de ajutor.

Prin parteneriatul cu Google, LifeBank dorește o optimizare a programului lor dar și o creștere a donatorilor. Odată ce medicii, spitalele și șoferii apar pe Google Maps, oamenilor dar și autorităților le este mult mai ușor să acționeze. Șoferii reușesc cu ajutorul Maps să evite blocajele în trafic iar timpul transportului s-a redus la 45 de minute de la 3 ore. Cu ajutorul Maps, Life Bank a incorporat hărțile în propria aplicație făcând tot procesul mult mai ușor.

Companii ca LifeBank sunt foarte folositoare în condițiile în care Nigeria duce lipsă de sânge pentru transfuzii. Asociația de transfuzii nigeriană acoperă doar 66.000 de unități de sânge pe an, în condițiile în care este nevoie de 1,8 milioane de unități. LifeBank se concentrează pe campanii care să ducă oamenii la centrele de donare, dar și asigurarea transportului între centrele de donare și spitalele unde este nevoie de sânge. Fondatoarea LifeBank, Temie Giwa Tubosun, este de părere că există o comunicare deficitară între centrele de donare și medicii din spitale. Deseori, medicii sunt în disperată căutare de sânge, iar centrele de donare aruncă sângele pentru că este prea vechi. Astfel, LifeBank a venit cu soluția optimă, cea de transport sigur între acestea două.