​După disputa iscată de ideea lui Donald Trump de a cumpăra Groelanda, care a culminat cu gestul președintelui american de a-și anula vizita în Danemarca, naționaliștii flamanzi îi transmit că poate achiziționa Valonia cu doar 1 euro, transmite euronews.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-o postare pe twitter, aripa tânără a Alianței Noilor Flamanzi (N-VA) spune că Trump poate intra în posesia regiunii franceze a Belgiei în schimbul sumei simbolice de ..1 euro.

Mesajul este însoțit de o poză editată în care apare Tower Trump ivindu-se în priveliștea panoramică a orașului valon Durbuy, aluzie la imaginea cu clădirile președintelui din Groelanda, devenită virală.

Postarea a generat deja furia valonilor, însă președintele organizației de tineret a alianței, Lawrence Vancraeyenest, a precizat pentru Euronews că totul a fost o glumă.

”A fost doar o glumă destinată tinerilor flamanzi, ținând cont de ceea ce este în trend pe twitter. Nimic mai mult”, a spus el. "Sper sincer că încă mai este loc de umor în politică, iar tinerii au nevoie de asta în mod special”.