O nouă înregistrare video care surprinde un grup de elevi făcând salutul nazit și afișând steagul confederat a dus la declanșarea unei anchete într-o școală din California, notează Guardian.

Foto:

Oficialii școlii au redeschis ancheta în cazul unor adolescenți, după ce mai multe înregistrări video au fost făcute publice. O primă înregistrare a fost mediatizată de publicația Daily Beast. În imagini se vede cum 10 membri ai echipei de polo, de la liceul Pacifica, fac salutul nazist, în timp ce intonează un marș nazist.

Oficialii au susținut că înregistrarea a fost făcută în noiembrie anul trecut, însă administratorii școlii au aflat mult mai trâziu de existența ei, precizând că adolescenții erau nesupravegheați în momentul respectiv. De asemenea, ei au mai transmis că administratorii au discutat cazul cu elevii și familiile acestora însă nu au precizat ce măsuri disciplinare au fost dispuse.

De atunci, presa americană a relatat despre apariția unor noi înregistrări. În noile imagini, scena pare să se repete: salutul nazist, marș cu steagul german sau studenți înfășurați în steagul confederat.