Președintele Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (T.A.T.A), Bogdan Drăghici, a primit, miercuri, un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile, fiind bănuit că ar fi violat și agresat sexual un minor, relatează Mediafax.

Bogdan Draghici, T.A.T.A.Foto: AGERPRES

Inițial, liderul T.A.T.A (Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor), Bogdan Drăghici, a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, bănuit că ar fi agresat sexual și violat un minor, au arătat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Acesta ar fi bănuit, de fapt, de mai multe astfel de fapte, una dintre victime fiind chiar fiica sa minoră (Drăghici are mai mulți copii).

Bogdan Drăghici a fost prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, iar instanța a încuviințat solicitarea procurorilor de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

"Soția domnului Drăghici a făcut plângere penală Protecției Copilului pe neglijență în serviciu, plângere care s-a clasat. Din anul 2017 se chinuie pentru că acest domn Drăghici avea doi copii în grijă, pe care îi ținea în casă și nu îi lăsa să aibă contact cu niciun părinte, INML a făcut o expertiză psihiatrică și a stabilit că copiii care au stat cu domnul Drăghici până astăzi când a fost arestat, aseară, au fost alienați parental. Sunt multe alte aspecte în decursul timpului care s-au întâmplat și nu s-a luat nicio măsură. Că a fost arestat preventiv acum foarte bine, s-a făcut dreptate. Este foarte complicat acest dosar. Nu e singura plângere formulată împotriva lui Bogdan Drăghici, dacă o să vedeți pe portal la Judecătoria Sectorului 5 e trimis în judecată în penal pe nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorilor. Deci mai este cercetat penal și în alt dosar. Vă rog să precizați că DGASPC nu a luat nicio măsură s-a făcut plângere împotriva DGASPC plângere penală că nu i-a nicio măsură și s-a clasat acea plângere", a declarat avocatul Mădălina Pană, care o reprezintă pe soția președintelui Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor.

T.A.T.A. este o entitate care, de-a lungul timpului, a militat pentru drepturi egale între mămici și tătici în familie, inițiind mai multe acțiuni în acest sens. Câteva dintre aceste acțiuni sunt militarea pentru instituirea Zilei Tatălui sau sesizarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării în privința unor declarații sau intenții ale autorităților care ar fi fost defavorabile tăticilor.