Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că cifrele publicate recent de INS și Eurostat arată că ”economia României înregistrează o evoluție peste așteptări”, înregistrând o creștere a PIB de 4,8% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar țara noastră a reușit a doua cea mai mare creștere economică din UE.

HotNews.roFoto: Hotnews

”În primul trimestru al acestui an, țara noastră a înregistrat o creștere a Produsului Intern Brut de 4,8%, serie ajustată sezonier față de aceeași perioadă a anului trecut. România a reușit a doua cea mai mare creștere economică din UE. Trimestrul al doilea este al cincilea trimestru în care înregistrăm creștere economică progresivă de peste un procent de la un trimestru la altul. Este rezultatul măsurilor de sprijinire a mediului de afaceri și de impulsionare a investițiilor pe care le-am luat prin programul de guvernare”, a declarat Dăncilă.

Aceasta a mai spus că, în primele șase luni ale anului, investițiile străine directe au crescut cu 30% față de aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, premierul a spus că, de la începutul anului, au fost înregistrate peste 53.000 de noi locuri de muncă.

”În prezent, există 6,4 milioane de locuri de muncă active”.