Tribunalul Buzău a decis, duminică seara, internarea medicală provizorie a bărbatului care a omorât cu un stativ de perfuzii patru pacienți ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca și a rănit alți nouă. Medicii vor trebui să stabilească dacă bărbatul de 38 de ani a avut discernământ, potrivit Mediafax.

Bărbatul de 38 de ani acuzat că a omorât patru pacienți și a rănit alți nouă a fost dus duminică după-amiaza la Tribunal, întrucât în cursul zilei s-a aflat sub tratament și nu a putut fi transportat. El a fost păzit în spital de lucrătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al IPJ Buzău.

Magistrații Tribunalului Buzău au decis, duminică seara, internarea medicală provizorie a suspectului. Acesta va fi internat chiar în spitalul în care a atacat pacienții și unde specialiștii vor încerca să stabilească dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, bărbatul va fi acum internat într-un salon închis și va fi păzit în permanență.

În acest dosar, procurorii au început urmărirea penală sub aspectul infracțiunii de omor calificat.

Bărbatul de 38 de ani din localitatea Săgeata, județul Buzău, a atacat cu un stativ, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 13 pacienți ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca. Patru dintre aceștia au murit, iar alți nouă sunt răniți. Bărbatul a fost prins în curtea spitalului de un echipaj de poliție care se afla întâmplător în zonă.