Directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca din Buzău, unde un bolnav a omorât patru pacienți și a rănit alți nouă, susține că una dintre asistentele care era de serviciu era la doar doi metri de saloanele în care a avut loc agresiunea, însă faptele s-au derulat extrem de rapid, transmite Mediafax.

Spitalul de psihiatrie din Buzau (sursa foto- News Buzau)Foto: Hotnews

Directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca din Buzău, Viorica Mihalașcu, susține că bărbatul de 38 de ani, care a atacat și a făcut 13 victime printre pacienții spitalului, fusese internat cu o patologie etanolică în noaptea de 15 spre 16 august. El a fost internat într-un salon cu supraveghere normală, nu într-un salon cu supraveghere continuă, pentru că simptomatolgia pe care a prezentat-o nu prevestea o astfel de evoluție.

Directorul susține că în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când a avut loc agresiunea, erau de serviciu medicul de gardă, șapte asistente medicale, trei infirmiere și doi muncitori supraveghere bolnavi psihic periculoși, care deservesc în principal sectorul de supraveghere continuă.

„Cadrele medicale erau în zonă, dar s-a întâmplat atât de repede încât nu au avut posibilitatea să intervină. Era medicul de gardă, șapte asistente medicale, trei infirmiere și doi muncitori supraveghere bolnavi psihic periculoși. Avem si doi paznici, dar erau la poartă și în curte”, a spus Viorica Mihalașcu.

Aceasta susține că una dintre asistente era în apropierea saloanelor în care a avut loc agresiunea. „Una dintre asistente se afla la aproximativ doi metri de saloane. În momentul în care și-a dat seama că este nevoie de intervenție, pentru că lucrurile s-au derulat extrem de repede, deja faptele erau consumate”, a declarat Viorica Mihalașcu.

Ea a precizat că un bărbat de 38 de ani și-a agresat colegii de salon și femeile dintr-un salon vecin. „În total au fost 13 victime, dintre care trei au decedat la noi la spital și una în UPU a Spitalului Județean. Alte trei victime cu traumatisme cranio-cerebrale majore și șase cu traumatisme cranio-cerebrale sau faciale minore”, a mai spus directorul spitalului.

Polițiștii care au intervenit l-au prins pe atacator la poartă, cu stativul de perfuzii în mână, și a existat o luptă cu forțele de ordine până când a fost imobilizat. Acum, agresorul este în custodia Poliției.